Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2020 20:28
Čas čtení 0:38
Ondřej Jarůšek

V Česku zemřel 1. člověk nakažený koronavirem

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Koronavirus má u nás první oběť.

V České republice zemřel první člověk nakažený novým druhem koronaviru SARS-CoV-2. Konkrétně se jedná o 95letého muže, který byl hospitalizován v Nemocnici Na Bulovce.

Informaci pro Českou televizi potvrdil Roman Prymula, náměstek ministra zdravotnictví, na svém twitterovém účtu o smutné zprávě informovala i samotná pražská nemocnice.

„Neměl projevy, které se u koronaviru projevují. Možná tedy zemřel na jiné onemocnění, ale statisticky je to bohužel první úmrtí na koronavirus v Česku,” řekl Prymula pro server iDNES

„Trpěl řadou zdravotních problémů. Bohužel i s tímto momentem jsme museli počítat,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Doporučeno
Proti koronaviru zřejmě zabírá několik známých léků. Zkouší se Arechin i Remdesivir Proti koronaviru zřejmě zabírá několik známých léků. Zkouší se Arechin i Remdesivir 21. března 2020 13:42

V České republice byla nákaza podle ministerstva zdravotnictví prokázána už u 1 120 osob, celkově u nás bylo provedeno 15 584 testů. Vyléčit se podařilo 6 pacientů.

Domů
Sdílet
Diskuse