Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
26. března 2020 13:22
Čas čtení 1:00
Martin Mičuda

Cristiano Ronaldo si koupil Bugatti za 217 milionů korun, které vznikne jen v 10 kusech

Cristiano Ronaldo si koupil Bugatti za 217 milionů korun, které vznikne jen v 10 kusech
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://newsroom.bugatti/en/media-kits/centodieci" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">newsroom.bugatti</a>
TECH
Uložit Uložené

Limitované Centodieci odkazuje na slavnou minulost značky.

Bugatti na podzim loňského roku rozšířilo portfolio o další mimořádně exkluzivní kousek, kterým automobilka odkázala na svou historii – novinkou Centodieci (v italštině „110“) reagovala na výročí 110 let od založení značky.

Samotným názvem si ale Bugatti připomnělo i model EB110, čili jeden z nejúchvatnějších automobilových počinů devadesátých let, který se stal předlohou pro exkluzivní novinku.

V uplynulých dnech se na povrch dostala informace, že o Centodieci projevil zájem Cristiano Ronaldo, o kterém je dobře známo, že ve své garáži schovává celou řadu velkých exkluzivit. Ostatně, tajemstvím není ani to, že portugalský fotbalista vlastní nebo vlastnil prakticky všechny novodobé modely značky Bugatti, i když informaci o tom, že si koupil i La Voiture Noire jeho mluvčí popřel.

Doporučeno
Vietnamci v Česku pomáhají lékařům vařením jídla, vybrali peníze na plicní ventilátor a pro občany šijí roušky zdarma Vietnamci v Česku pomáhají lékařům vařením jídla, vybrali peníze na plicní ventilátor a pro občany šijí roušky zdarma 27. března 2020 9:33

Tentokrát už ale má Cristiano Ronaldo důvod k radosti, neboť podle nejnovějších zpráv si objednal Centodieci. Stane se tak jedním z deseti vyvolených, kterým Bugatti svou limitovanou edici vyrobí, a to za cenu přibližně 8 milionů eur (asi 217 milionů korun).

Nový článok
Zdroj: newsroom.bugatti

Pro připomenutí zmiňme, že model Centodieci je postaven na základech modelu Chiron, navenek to ale nedává prakticky vůbec znát. Exteriér hypersportu se totiž změnil od základů, protože prioritou byl odkaz na slavný počin. Srdcem novinky je osmilitrový agregát W16, který disponuje výkonem až 1 176 kW / 1 600 koní a čtyřmi turbodmychadly.

Poháněna jsou pochopitelně všechna čtyři kola, a to prostřednictvím sedmistupňové automatické převodovky. Centodieci je následně o přibližně 20 kilogramů lehčí než Chiron. Automobilka uvádí, že tato exkluzivita dokáže akcelerovat z 0 na 100 km/h jen za 2,4 sekundy, na dvoustovce je za 6,1 sekundy a v rychlosti 300 km/h se ocitne jen za 13,1 sekundy. Maximální rychlost je omezena na úrovni 380 km/h.

Domů
Sdílet
Diskuse