Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2020 10:16
Čas čtení 0:38
Tímea Krauszová

107letá babička se vyléčila z koronaviru. Rodina si myslela, že ji už nikdy neuvidí, potom přišla radostná zpráva

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nizozemka je oficiálně vyléčena.

Cornelii Ras je 107 let a žije v Nizozemsku v jednom ze zařízení pro seniory. Když se její rodina dozvěděla, že má pozitivní výsledek na Covid-19, myslels si, že ji už nikdy neuvidí. V pondělí ale přišla radostná zpráva o jejím vyléčení.

Nakazila se v kostele

Babička navštívila nedělní mši, kterou místní média označují za ohnisko nákazy v domově důchodců. O deset dní později měla příznaky, zvýšenou teplotu, začala kašlat, sama nemohla uvěřit tomu, když testy potvrdily, že má Covid-19. Jen den předtím oslavila své 107. narozeniny.

Doporučeno
V Nizozemsku extra opatření proti viru nejsou, říká fotbalista Michal Sadílek. Když jdu s rouškou, lidé se usmívají (Rozhovor) V Nizozemsku extra opatření proti viru nejsou, říká fotbalista Michal Sadílek. Když jdu s rouškou, lidé se usmívají (Rozhovor) 6. dubna 2020 14:31

Se svou rodinou si pravidelně volá a dlouhé chvíle vyplňuje poslechem audioknih. Aktuálně jsou všichni obyvatelé domovu důchodců v izolaci, nakažených tam je 41 lidí a dvanáct jich už zemřelo.

Domů
Sdílet
Diskuse