Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. května 2020 8:39
Čas čtení 0:35
Tina Hamarova

Na pobřeží USA se objevují vzácní „modří draci“. Neviděli je dlouhá léta

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zvláštní mořské živočichy vyplavuje voda na plážích národního parku Padre Island National Seashore v Texasu.

Když sedmiletý Hunter našel během pár minut čtyři modré draky, myslel si, že objevil nový živočišný druh, píše CNN. Ve skutečnosti našel jen vzácný druh mořského šneka, který se v těchto končinách téměř nikdy neobjevil.

Modří draci nebo glaucus atlanticus jsou malí mořští šneci, kteří většinou dorůstají pouze do 3 cm. Žijí v Atlantském, Tichém a Indickém oceánu.

Na pobreží USA sa objavujú vzácne „modré draky“. Vieš čo to je?
Zdroj: Twitter/Evalines

„Hunter miluje mořské potvory, myslel si, že našel modrou medúzu,“ řekl pro CNN otec Trey. „Poté, co ho zvedl ale prohlásil, že objevil nový druh!“

To ale správa národního parku rozhodně nedoporučuje dělat. Modří draci se totiž živí měchýřovkami portugalskými, které mají „žahavé buňky“. Čili, když se člověk dotkne tohoto modrého tvora, může se popálit dokonce prý ještě víc, než kdyby chytal medúzu.

Doporučeno
V USA se šíří agresivní sršně mandarínské. Zabíjejí tamní včely a útočí na lidi V USA se šíří agresivní sršně mandarínské. Zabíjejí tamní včely a útočí na lidi 3. května 2020 14:34

Draky vidělo podle mluvčí národního parku na pobřeží Texasu v posledních dnech více lidí. Je to prý neobvyklý úkaz, protože tyto tvory tam neviděli dlouhé roky. 

Na pobreží USA sa objavujú vzácne „modré draky“. Vieš čo to je?
Zdroj: Twitter/Tom
Domů
Sdílet
Diskuse