Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. května 2020 20:38
Čas čtení 0:57
Adam Smeták

Policista, který klečel na krku George Floyda, je obviněn z vraždy třetího stupně a ze zabití. Hrozí mu 25 let vězení

NEWS GEORGE FLOYD
Uložit Uložené

Další tři policisté, kteří se zúčastnili zatýkání Floyda, jsou zatím na svobodě.

V souvislosti s úmrtím George Floyda v Minneapolis byl v pátek vzat do vazby Derek Chauvin. Jedná se o policistu, který Afroameričanovi klečel sedm minut na krku, zatímco ležel spoutaný a neozbrojený na zemi.

Po celých USA po tomto incidentu  vzplály protesty. Lidé požadovali především právě to, aby byli policisté, zodpovědní za smrt George Floyda, předvedeni před spravedlnost. Proti Chauvinovi bylo vzneseno obvinění z vraždy třetího stupně a ze zabití George Floyda. Informuje o tom televizní stanice NBC.

Doporučeno
Trump hrozí, že do Minneapolis pošle armádu. Demonstrace zuří po celých USA Trump hrozí, že do Minneapolis pošle armádu. Demonstrace zuří po celých USA 29. května 2020 10:09

Další tři policisté, kteří byli incidentu přítomni, byli stejně jako Chauvin dočasně propuštěni ze služby. Očekává se, že i proti nim bude v následujících dnech vzneseno obvinění. Na případu pracuje FBI. Podle Johna Harringtona, komisaře  ministerstva veřejné bezpečnosti v Minnesotě, jde zdaleka o nejrychlejší obvinění policisty, které se kdy odehrálo. 

Domů
Sdílet
Diskuse