Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2020 19:32
Čas čtení 0:59
Tímea Krauszová

Celníci v newyorském přístavu zabavili 13 tun výrobků z lidských vlasů. Pravděpodobně byly vyrobeny v pracovních táborech

NEWS ČÍNA
Uložit Uložené

V tomto roce jde již o druhou zásilku, která pocházela z Číny.

Americká vládní agentura US Customs and Border Protection (CBP) zadržela ve středu v přístavu v New Yorku podezřelou zásilku. Nalezli 13 tun produktů z vlasů, které jsou podle všeho lidské a jsou výsledkem nucené práce. Jde o příčesky, paruky a podobné výrobky.

Doporučeno
V úterý odjel první vlak do Chorvatska, někteří si sbalili více roušek než ponožek V úterý odjel první vlak do Chorvatska, někteří si sbalili více roušek než ponožek 1. července 2020 10:51

Pocházejí z provincie Sin-ťiang na severozápadě Číny, která je největší provincií v zemi. CNN informuje, že výrobky mohou pocházet od vězňů v pracovních táborech.

Menšinové obyvatele odvlekli do táborů a nutí je pracovat

V autonomní oblasti Sin-ťiang žijí převážně Ujgurové. Většinou jsou muslimského vyznání a mají vlastní jazyk i kulturu, v Číně jsou však pronásledováni a utlačováni.

Domů
Sdílet
Diskuse