Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. července 2020 18:22
Čas čtení 0:55
Dominik Vetrák

Halle Berry si trasngender muže v novém filmu nezahraje. Po vlně kritiky se omluvila komunitě LGBTI

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Transgender muže by měl hrát herec, který prošel podobnou proměnou.

Halle Berry v minulosti projevila zájem o transgender roli v připravovaném filmu bez názvu. Měla si v něm zahrát postavu, která se narodila jako žena, ale konečně se může jako muž cítit ve své kůži. Berry se k roli vyjádřila i během již neaktivního Instagram live feedu. V něm řekla, že by ráda zažila svět těchto lidí. To vyvolalo vlnu odporu zejména v komunitě LGBTI.

Ti se ohradili, že herečka zlehčuje okolnosti a situaci, do jaké byli transgender lidé postaveni. Dále jim vadilo, že o postavě mluvila v ženském, a ne v mužském rodě.

Doporučeno
Rosaldo: Nikdy mi nešlo o to, abych byl celebrita. Stačilo mi, že můžu trávit čas s Rytmusem (Rozhovor) Rosaldo: Nikdy mi nešlo o to, abych byl celebrita. Stačilo mi, že můžu trávit čas s Rytmusem (Rozhovor) 5. července 2020 11:55

Hlavním bodem kritiky byl ale fakt, že Halle Berry je žena, která je ztotožněna se svým pohlavím, necítí se jako muž a nikdy si neprošla tím, co transgender muži nebo ženy. Tuto postavu by měl hrát někdo, kdo do ní dokáže vnést autenticitu.

LGBTI herci stále nemají v Hollywoodu dostatečné zastoupení a pokud nebudou hrát ani ty role, které jsou doslova o nich, nikdy se to nezlepší. Samozřejmě, otázkou bude, zda tvůrci dokáží najít dostatečně talentovaného herce, který se jim na roli bude hodit.

Je však možné, že i tento film postihne stejný osud jako Rub & Tug. V něm si transgender muže měla zahrát Scarlett Johansson. Z role však po kritice LGBTI komunity v roce 2018 odstoupila a o filmu jsme od té doby neslyšeli. Je tedy možné, že ani tento nikdy nevznikne. 

Domů
Sdílet
Diskuse