Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2020 7:33
Čas čtení 0:50
Viktor Kniš

Covid-19 může poškozovat mozek. Týká se to zejména pacientů s mírným průběhem onemocnění, varují vědci

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Podle britských výzkumníků mohou výjimečně pacienti nakažení koronavirem zaznamenat i neurologické problémy.

Odborníci z Velké Británie zveřejnili v časopise Brain výsledky studie, z níž vyplývá, že i pacienti nakažení koronavirem s mírným průběhem onemocnění mohou zaznamenat vážné neurologické problémy.

Podle vědců se našlo 40 pacientů, u kterých onemocnění Covid-19 vyvolalo zánět, poškození nervů na mozku či dokonce mrtvici. Zároveň šlo ve většině případů o jediné příznaky.

Doporučeno
Koronavirus by mohl zmizet úplně sám. V některých lokalitách se nakazilo pouze 20 % lidí, zbytek populace má zřejmě imunitu Koronavirus by mohl zmizet úplně sám. V některých lokalitách se nakazilo pouze 20 % lidí, zbytek populace má zřejmě imunitu 1. července 2020 13:42

The Guardian cituje i jednoho z autorů studie Michaela Zandiho z neurologického institutu londýnské University College, který byl přítomen při vyšetřeních několika pacientů nakažených koronavirem s autoimunitním onemocněním se zkratkou ADEM.

Domů
Sdílet
Diskuse