Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2020 14:32
Čas čtení 1:09
Adam Smeták

V síti vydává vlastní merch. Lidé jsou pobouřeni

FILMY A SERIÁLY V SÍTI
Uložit Uložené

„Haters gonna hate“ reagují správci sociální sítě dokumentárního filmu.

Film V síti odhalil na sociálních sítích merch. Do projede půjdou trička, mikiny, tašky, popsockety a roušky. Potisk reklamních předmětů ale rozpoutal bouřlivou diskusi. Trička s nápisem „A nevadí, že mi je 12?“ nebo „12, tak to je pohoda!“ pobouřila řadu lidí, kteří v komentářích diskutovali o tom, zda takto zvolený merch nedevalvuje sdělení, které měl dokument o sexuálních násilnících přinést. 

Většina z vás uhodla správně! Máme pro vás připravené trička, mikiny, tašky, popsockety a roušky. První šance koupit...

Zveřejnil(a) V SÍTI dne Neděle 9. srpna 2020

„Kdybyste se trochu kriticky zamysleli, nikdy by nevznikl merch, který zabíjí a ironizuje celý odkazovaný projekt. Je naprosto absurdní točit osvětový snímek, ohánět se péči o oběti popisovaného jevu a potom na tom rýžovat způsobem, který vylučuje byť jen náznak jakékoliv emoční inteligence,“ napsala uživatelka Eva.

Správci sociální sítě filmu V síti se k podobným komentářům vyjádřili prostým „Haters gonna hate“. Dodali, že první šance k zakoupení merche bude na Letní filmové škole v Uherském Hradišti. Koupí prý fanoušci podpoří osvětovou kampaň, která bude pokračovat na podzim, kdy budou školní projekce, přednášky a debaty.

Doporučeno
V síti dostává svou 18+ necenzurovanou verzi. Nabídne nejtvrdší záběry tak, jak je predátoři předváděli dívkám V síti dostává svou 18+ necenzurovanou verzi. Nabídne nejtvrdší záběry tak, jak je predátoři předváděli dívkám 7. července 2020 16:44

Dokumentární snímek V Síti od Víta Klusáka měl premiéru ještě před uvalením restriktivních opatření na Česko v rámci pandemie koronaviru. Úspěšnou dráhu filmu ale přerušilo uzavření kin. Předtím ale do jisté míry ovládl veřejnou debatu, a to především svým kontroverzním pojetím seriózního tématu.

Před kamerou se představily tři dospělé herečky, které se naaranžovaly do podoby nezletilých dívek. Ze štábem postavených „dětských pokojíčků“ se pak seznamovaly s muži na internetu. V průběhu několika týdnů dostaly stovky zpráv od perverzních mužů, kteří jimi manipulovali a využívali je k vlastnímu uspokojení. 

Film chtěl podle jeho autorů tímto způsobem upozornit nejen rodiče, ale i jejich ratolesti na to, že na internetu není bezpečno a důvěru dítěte je tam připraveno zneužít nepředstavitelné množství mužů. 

Doporučeno
Jeden muž si mohl zapínat webkameru 13leté dívky. Nahrával si ji pak při velmi intimních okamžicích, říká Vít Klusák (Rozhovor) Jeden muž si mohl zapínat webkameru 13leté dívky. Nahrával si ji pak při velmi intimních okamžicích, říká Vít Klusák (Rozhovor) 23. února 2020 10:02
Domů
Sdílet
Diskuse