Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. srpna 2020 v 16:18
Čas čtení 0:30
Vojtěch Vanda

Meteorologové zvýšili výstrahu před pátečními bouřkami. Budou silnější, než se čekalo

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Na některých částech Česka budou padat i kroupy.

Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu museli v pátek zvýšit výstrahu varující před bouřkami. Na velké části našeho území by mělo spadnout až 60 mm srážek, nevylučují se ani kroupy. Výstraha by měla platit s malou přestávkou až do soboty. 

Doporučeno
Na Česko se ženou silné bouře s krupobitím Na Česko se ženou silné bouře s krupobitím 13. srpna 2020 v 11:34

Silné bouřky s krupobitím by měly zasáhnout Prahu a Středočeský kraj, severovýchodní část Jihočeského kraje, Pardubický kraj, Liberecký kraj, Ústecký kraj, Královehradecký kraj, Jihomoravský kraj s Brnem a Vysočinu. K nočním hodinám by měly bouřky ustávat

Počasí by se následně mělo uklidnit v sobotu ráno, další bouřky by měly přijít až zase k večeru. Kroupy přetrvají, srážkový úhrn by měl ale zeslábnout na 40 mm

Bouřková výstraha v 16:00

Meteorologové zvýšili výstrahu před pátečními bouřkami. Budou silnější, než se čekalo
Zdroj: ČHMÚ

Pozitivní zprávou pro někoho může být fakt, že se kvůli bouřkám ochladí pod tropickou třicítku. Nejvyšší denní teploty by měly dosáhnout 23 až 27 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse