Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2020 17:47
Čas čtení 1:18
Dominik Vetrák

Nové trailery porovnávají první mise Mafie s očekávaným remakem. Jak se změní náročnost hratelnosti a jak vypadá mapa?

TECH
Uložit Uložené

Mafia: Definitive Edition vyjde už 25. září s českými titulky i dabingem.

Už 25. září se dočkáme vydání remaku Mafie. Ten bude víceméně stejný jako původní hra. Doplněno bude několik vedlejších misí a postavy budou mít rozvinuté charaktery a dějové linky. Celkově má ​​jít o komplexnější příběh, který si ponechá vše dobré z verze z roku 2002, přičemž se ji pokusí ve všech směrech vylepšit.

Doporučeno
Remake Mafie nás potrápí i legendárními závody. Jak se grafika a postavy hry změnily za téměř 20 let? Remake Mafie nás potrápí i legendárními závody. Jak se grafika a postavy hry změnily za téměř 20 let? 23. července 2020 8:48

Dnes se na internetu objevily dojmy novinářů z hraní vybraných sekcí. Dozvěděli jsme se, že hratelnost je skloubením jedničky a trojky. Hraní tě bude bavit, ale možná si všimneš malých detailů, jako všude přítomných červených barelů značících výbušnou látku nebo okamžité házení zápalných lahví bez jejich přípravy. Martin Zavřel ze Zing.cz komentoval i český dabing.

Ten se obecně podařil, ale nedokázal se vyhnout místy strojovému znění bez emocí, takže bude asi nejlepší hrát hru v původním znění a následně si některé scény vyzkoušet pro nostalgii s českým dabingem. Jak zní, se dozvíš v hodinovém gameplay videu od Sector.sk.

Z těchto zkušebních verzí hry pro novináře se na internet dostalo i několik screenshotů a také obrázky porovnávající novou verzi hry s původní. Nás zaujala dohlednost objektů a kvalita/detailnost textur. Zdá se však, že první gameplay video i screenshoty z odhalení hry vypadaly mnohem lépe.

Zřejmě se tak stane přesně to, čeho jsme se obávali. Šlo o takzvané bullshoty (spojení slov bullshit a screenshot, což určitě není třeba překládat), kdy je hra prezentována v nereálné grafice.

Remake vůbec nevypadá špatně, akorát jsme doufali, že nás vizuálem ohromí víc. Na finální verdikt si však budeš muset počkat, dokud nevyjde naše recenze z hraní dokončené hry. Vývojáři určitě potěší hráče a fanoušky možností nastavit si klasickou obtížnost, která bude velmi podobná té, kterou znají z originálu. Přísní policisté, méně zdraví, ztráta nábojů v zásobníku při přebíjení a podobně.

Mafia: Definitive Edition vychází 25. září pro PC, PlayStation 4 a Xbox One s cenovkou 1 150 Kč

Hlasy postav:

Tommy: Andrew Bongiorno

Sam: Don DiPetta
Paulie: Jeremy Luke
Don Salieri: Glenn Taranto
Sarah: Bella Popa
Frank: Steven Oliver
Don Morello: Saul Stein
Detective Norman: Dameon Clarke

Čeští dabéři:
Tommy: Marek Vašut

Sam: Luděk Čtvrtlík
Paulie: Petr Rychlý
Don Salieri: Marcel Vašinka
Sarah: Lucie Pernetová
Frank: Dalimil Klapka
Don Morello: Ludvík Král
Detective Norman: Alexej Pyško

Domů
Sdílet
Diskuse