Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. srpna 2020 9:54
Čas čtení 0:57
Martin Mičuda

Dalším výtvorem Mansory je 640koňové Bentley Continental GTC se zeleným interiérem

Dalším výtvorem Mansory je 640koňové Bentley Continental GTC se zeleným interiérem
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.mansory.com/GTC-2020#1" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">mansory.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Upravené Bentley Continental GTC V8 dokáže vystřelit na stovku za 3,8 sekundy.

Renomovaná tuningová firma Mansory nám naposledy představila svou nadílku úprav u příležitosti „konání“ letošního autosalonu v Ženevě. Nyní ale poznáváme další výtvor, jehož základem je nové Bentley Continental GTC V8, tedy otevřená varianta tradičního britského počinu.

Jak bývá zvykem, úpravce nenechal kámen na kameni, ve finále však upravené Bentley nevypadá až extravagantně, jak by se dalo na poměry Mansory čekat.

Majestátní kabriolet dostal kompletně nový, značně mohutnější bodykit vyrobený výhradně z karbonových vláken. Povrchová úprava se nese v tmavém matném provedení v jemně zeleném odstínu Choma Oxite Green. Přední nárazník dostal masivnější otvory pro přívod vzduchu, dodatečné LED denní svícení, otvory na přední kapotě, členitější blatníky, prahy a nakonec i zadní nárazník s větším difuzorem či dodatečný spoiler.

dsfs
Zdroj: www.mansory.com

Na zelený akcent navazuje nejen zelený podklad v čelních, full-LED světlometech, zelené detaily v černých 22" discích, ale především celý interiér. Ten se totiž nese v celokoženém provedení se specifickým prošíváním a ve shodném odstínu Chom Oxite Green.

Úpravám se nevyhnula ani samotná technika pod kapotou, kterou, jak naznačuje samotný název, tvoří standardně 4litrový agregát dopovaný twin-scroll turbodmychadly a výkonem 404 kW / 550 koní 770 N.m.

Mansory však výkon navyšuje na úroveň až 470 kW / 640 koní, zatímco točivý moment má hodnotu až 890 Nm. Za změnami stojí přemapování řídící jednotka, větší turbodmychadla, přidané chladiče či upravené sání a výfukové potrubí. O zpřevodování se nadále stará 8stupňová automatická převodovka, která přenáší sílu na obě nápravy. Upravené Bentley Continental GTC V8 dokáže vystřelit na stovku za 3,8 sekundy, maximální rychlost je přitom 330 km/h.

Domů
Sdílet
Diskuse