Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2020 6:40
Čas čtení 0:39
Ondřej Jarůšek

Rekordní přírůstek nakažených v Česku. Za úterý přibylo 1 677 případů

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Informuje o tom ministerstvo zravotnictví.

Během úterý přibylo v Česku 1 677 případů nákazy novým druhem koronaviru SARS-CoV. Jedná se opět o nejvyšší denní přírůstek od začátku pandemie. Onemocnění covid-19 je u nás v tuto chvíli potvrzeno u 15 807 osob, celkově se nakazilo 38 896 lidí. O aktuálních statistikách informuje ministerstvo zdravotnictví na svých internetových stránkách.

Doporučeno
Fanoušci na mě házeli kelímky s pivem a nadávali, to mě zocelilo, říká brankář Le Giang Fanoušci na mě házeli kelímky s pivem a nadávali, to mě zocelilo, říká brankář Le Giang 8. září 2020 16:53

Nejvážnější situace je z hlediska šíření nákazy v Praze, kde se podle aktualizovaných dat ministerstva zdravotnictví nachází 141,36 nakažených na 100 tisíc obyvatel. Kvůli zhoršené epidemiologické situaci už Česko nebo jeho části označilo za rizikové několik států, včera tak učinilo například Nizozemsko. Mezi červené státy nás zařadilo i Slovensko.

Během září u nás v souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo už více než 50 lidí, celkový počet obětí tak stoupl na 476. Hospitalizováno je aktuálně 333 osob, z toho 78 pacientů je ve vážném stavu. Roste však i počet vyléčených. Těch je nyní 22 613.

V posledních týdnech byla v České republice zpřísněna bezpečnostní opatření, která mají zamezit šíření nákazy. Noví nakažení však stále přibývají v rekordních počtech, není proto vyloučeno, že nás v brzké době čeká zavedení dalších pravidel.

Doporučeno
Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) 13. září 2020 8:00
Domů
Sdílet
Diskuse