Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2020 12:08
Čas čtení 0:49
Vojtěch Vanda

Praze docházejí lůžka pro nakažené koronavirem, řekl Prymula.

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vzrůstající počet nakažených si údajně žádá i zvýšení kapacit v nemocnicích, řekl nový ministr zdravotnictví Roman Prymula.

Počty nakažených koronavirem stoupají. V úterý zaznamenala Česká republika druhý nejvyšší denní nárůst nakažených za celou pandemii. To se podepisuje i na počtech lůžek v nemocnicích vyhrazených právě pro pacienty s covid-19, které dochází. Ministr zdravotnictví Roman Prymula ve středu připustil, že bude nutné tyto kapacity rozšířit

Doporučeno
PŘEHLEDNĚ: Nová opatření proti koronaviru se dotknou restaurací, barů, koncertů, sportovních akcí nebo třeba kadeřnictví PŘEHLEDNĚ: Nová opatření proti koronaviru se dotknou restaurací, barů, koncertů, sportovních akcí nebo třeba kadeřnictví 24. září 2020 10:35

„V Praze jsou lůžka s ventilátory téměř zaplněná,“ řekl Prymula na středeční tiskové konferenci. Znamená to jediné: Musí se začít uvolňovat kapacity, které dosud nebyly pro pacienty s covid-19 vyčleněny. V Česku je hospitalizováno už 628 lidí, z nichž 120 je v těžkém stavu. Přibývá také nakažených zdravotníků. V porovnání s minulým měsícem narostl počet vážných případů pětinásobně. 

Domů
Sdílet
Diskuse