Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. října 2020 18:12
Čas čtení 1:09
Tereza Šnajdrová

Sbírka pro Anežku: Roztroušená skleróza jí zničila život, pojišťovna odmítá uhradit lék

NEWS
Uložit Uložené

Projekt Sbírka pro Anežku byl spuštěn v úterý po obědě. V době psaní článku bylo vybráno již přes 900 tisíc.

Nejdřív byla pro pojišťovnu nemocná málo, později zase moc. To je příběh nemocné Anežky, na který v úterý odpoledne upozornil na svém Twitteru poslanec Evropského parlamentu Tomáš Zdechovský. Dvě a půl hodiny po odstartování sbírky se vybralo více než 900 tisíc, které půjdou na zakoupení léku mladé mamince s roztroušenou sklerózou. Pomoci ji můžeš i ty.

Doporučeno
Britští letečtí záchranáři mají novou pomůcku. K zraněným chtějí létat v raketových oblecích Britští letečtí záchranáři mají novou pomůcku. K zraněným chtějí létat v raketových oblecích 1. října 2020 7:06

Anežka je maminka skoro dvouletého Vašíka trpící roztroušenou sklerózou, která až do porodu syna neměla žádné větší zdravotní problémy. Již v několika prvních měsících těhotenství se však její stav začal zhoršovat, a tak se doktoři rozhodli nasadit lék Lemtrada, který by Anežce mohl pomoci. Pojišťovna však léčbu zamítla, a to i přes to, že podle specialistů je kvůli negativním reakcím Anežčina organismu užívání Lemtrada jedinou nadějí. I přes doporučení lékařů pojišťovna VZP úhradu léku už sedmkrát zamítla.

Její stav je každým dnem horší, ještě začátkem roku 2020 byla schopna s dopomocí chodit a v rehabilitačním centru se připravovala na to, že bude zase samostatná. Zvrat nastal v dubnu tohoto roku. Od té doby je Anežka upoutána na vozík s podporou hlavy, hůř mluví a bez pomoci se ani nenají.

Domů
Sdílet
Diskuse