Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2020 6:24
Čas čtení 0:50
Ondřej Jarůšek

V Česku přibylo rekordních 5 335 nově nakažených. Včera zemřelo dalších 19 lidí s covidem-19

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Počet nově nakažených poprvé překročil 5 tísíc.

Počty nově nakažených nepřestávají stoupat. Za středu bylo onemocnění covid-19 potvrzeno u 5 335 osob, což je dosud nejvíce. Předchozí rekord byl překonán o zhruba 900 případů. Zároveň počet nových případů vůbec poprvé překročil 5 tisíc. Aktuální statistiky zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví na svých internetových stránkách.

Kolik testů bylo včera provedeno, v tuto chvíli ministerstvo zdravotnictví nepíše, nicméně například v úterý, kdy přibylo 4 457 nově nakažených, bylo provedeno více než 18 tisíc testů.

V posledních týdnech začal výrazně stoupat také počet hospitalizovaných pacientů. V současnosti se v nemocnici nachází už 1 563 lidí s koronavirem, u 354 z nich má onemocnění vážný průběh.

Včera navíc nemoci podlehlo dalších 19 lidí, čímž celkový počet obětí stoupl na 829. Na druhou stranu se vyléčilo už přes 50 tisíc lidí.

V Česku přibylo rekordních 5 335 nově nakažených. Včera zemřelo dalších 19 lidí s covidem-19
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví

Přestože byla v Česku v poslední době opět zpřísněna bezpečnostní opatření, je naše země po přepočtu na 100 tisíc obyvatel v boji s koronavirem nejhorší v Evropě. Od pondělí platí nouzový stav, se kterým přišla další nařízení, a už tento pátek představí ministr zdravotnictví Roman Prymula další balíček změn.

Ministr vnitra Jan Hamáček si myslí, že pokud by ke zpřísnění současných opatření nedošlo, hrozí nám „zahlcení nemocnic“.

Doporučeno
Na karabašská města dopadají bomby a rakety, konflikt může trvat další desítky let, říká politický geograf Vincenc Kopeček Na karabašská města dopadají bomby a rakety, konflikt může trvat další desítky let, říká politický geograf Vincenc Kopeček 6. října 2020 11:53

Kvůli zhoršené epidemiologické situaci už Českou republiku mezi rizikové země zařadilo několik evropských států. Včera se k nim přidala i Itálie, do které se tak nyní bez negativního testu na koronavirus nedostaneš. 

Domů
Sdílet
Diskuse