Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. října 2020 12:22
Čas čtení 0:41
Tereza Šnajdrová

Pokud nedojde ke zpřísnění opatření, hrozí zahlcení nemocnic, uvedl Hamáček

NEWS JAN HAMÁČEK KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ve středu proběhlo další jednání Ústředního krizového štábu. Hamáček pak uvedl, že pokud se opatření nezpřísní, dojde na konci října k zahlcení nemocnic.

Ve středu dopoledne pod vedením ministra vnitra Jana Hamáčka proběhlo další jednání Ústředního krizového štábu, na kterém zazněla výstražná informace. Pokud se přijatá opatření v boji s koronavirem nezpřísní, mohlo by koncem října dojít k zahlcení zdravotnických kapacit.

Doporučeno
ANALÝZA: Hůře než Česko pandemii zvládají už jen Španělé. Kde jsme udělali chybu? ANALÝZA: Hůře než Česko pandemii zvládají už jen Španělé. Kde jsme udělali chybu? 5. října 2020 16:32

V Česku během včerejšího dne přibylo rekordních 4 457 pozitivně testovaných a tento nekontrolovatelný nárůst je potřeba zvrátit, než dojde k zahlcení zdravotnického systému. Jan Hamáček na tiskové konferenci uvedl, že situace není vůbec dobrá a epidemie stále razantně roste. „Máme aktuálně hospitalizováno asi 1 500 pacientů a 23 % z nich se dá klasifikovat jako pacienti ve vážném stavu,“ okomentoval situaci.

Ukazuje se tedy, že i přes všechna přijatá opatření křivka nakažených stále roste, což zapříčiní vyvíjení tlaku na zdravotnická zařízení. „Vláda bude muset přistoupit k dalším opatřením, které nicméně já v této fázi komentovat nebudu,“ uvedl Hamáček a pokračoval „Pokud by vláda nepřikročila k těm opatřením, která jsou plánována od příštího týdne, tak by skutečně hrozilo v dohledné době, to znamená ke konci října, to čeho se všichni bojíme a to je kompletní zahlcení zdravotnických kapacit v České republice.“

Domů
Sdílet
Diskuse