Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. října 2020 21:32
Čas čtení 1:19
Adel Ghannam

Prokurátor, který obžaloval Kotlebu: Je to vítězství všech slušných lidí

POLITIKA
Uložit Uložené

Prokurátor Honz vyšel z jednací místnosti s úsměvem na tváři.

„Po 15 letech od zrušení politické strany Slovenská pospolitosť - národná strana se konečně Slovenská republika dočkala rozsudku vůči vrcholnému představiteli extremismu,“ míní prokurátor Úřadu speciální prokuratury Tomáš Honz. Informují o tom Aktuality.sk.

Honz podal obžalobu na Kotlebu za předávání šeků na 1488 eur ještě v říjnu minulého roku. Vítězství Úřadu speciální prokuratury považuje Honz za vítězství všech slušných lidí na Slovensku. „Je to vzkaz pro všechny demokraticky smýšlející lidí na Slovensku, že se soudy a prokuratura zastanou obětí extremismu, násilí, rasové nenávisti, fašismu a neonacismu“ doplnil.

Doporučeno
Marian Kotleba je vinen v kauze šeků na 1488 eur. Soudkyně ho poslala do vězení na 4 roky a 4 měsíce Marian Kotleba je vinen v kauze šeků na 1488 eur. Soudkyně ho poslala do vězení na 4 roky a 4 měsíce 12. října 2020 19:44

Za předávání šeků s nacistickým symbolem odsoudila Kotlebu soudkyně Specializovaného trestního soudu v Pezinku Ružena Sabová na čtyři roky a čtyři měsíce odnětí svobody. Marian Kotleba podle Sabové spáchal trestný čin založení, podpory a propagace hnutí směřujícího k potlačení základních práv a svobod. Čtyřletý trest si Kotleba podle Honze zasloužil. Rozsudek je nepravomocný, a tak do vězení nastoupí pouze v případě, že mu senát Nejvyššího soudu rozsudek potvrdí.

Domů
Sdílet
Diskuse