Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. října 2020 10:42
Čas čtení 1:00
Adam Novosad

Útočník ve francouzském kostele uřízl ženě hlavu nožem a zabil další dva lidi. Úřady útok vyšetřují jako terorismus

NEWS
Uložit Uložené

Ve francouzském městě Nice vběhl útočník do kostela a zavraždil tři lidi.

Do kostela Notre-Dame ve francouzském městě Nice vtrhl ve čtvrtek ráno ozbrojený útočník, který zavraždil tři lidi, upozorňují Sky News.

Jedné z obětí nožem uřízl hlavu, přičemž policie potvrdila, že muž zranil několik dalších osob kromě těch, které připravil o život. Starosta města Christian Estrosi potvrdil, že autority útočníka zadržely nedaleko kostela a skutek začaly vyšetřovat jako terorismus. Zatím však není jasné, jaké přesné motivy vedly útočníka k činu.

Kostel Notre-Dame se nachází na jedné z nejrušnějších ulic ve městě, a tak okolí několika desítek metrů policie omezila policejními páskami. V ulicích sousedících s kostelem bezpečnostní složky rozestavily hlídkující policisty.

Útok přišel v době, kdy se Francie vzpamatovává z hrozivé vraždy středoškolského učitele Samuela Patyho. Ten na hodinách svým žákům vysvětloval, jak funguje právo na svobodu projevu a v rámci své přednášky studentům ukazoval i karikatury proroka Mohameda jako klíčové postavy islámu. 

Doporučeno
Falešný účet nového ministra zdravotnictví straší Čechy. Ti věří, že se na noc bude vypínat elektřina Falešný účet nového ministra zdravotnictví straší Čechy. Ti věří, že se na noc bude vypínat elektřina 29. října 2020 11:12

Učitele v návaznosti na tyto přednášky zavraždil mladík čečenského původu, neboť v muslimském světě je zobrazování Mohameda přísně zakázáno. Na demonstracích proti ohavné vraždě se přitom objevilo množství takových karikatur na znak toho, že svoboda projevu stále ve Francii patří mezi základní práva.

Domů
Sdílet
Diskuse