Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2020 11:42
Čas čtení 0:45
Miriam Rumanková

Zdravotníkům ze zahraničí ve Spojených arabských emirátech udělí zlatá víza na 10 let, pokud pomáhají v boji s koronavirem

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Spojené arabské emiráty rozšířily okruh lidí, kterým mohou udělit zlatá víza.

Spojené arabské emiráty tuto neděli oznámily, že všem lékařům a odborníkům na infekční choroby ze zahraničí, kteří v zemi žijí a aktuálně pomáhají zvládat pandemii koronaviru, udělí pobytové vízum na deset let. Asi 90 % z téměř deseti milionů lidí v UAE tvoří právě zaměstnanci z jiných zemí, kterým se udělují víza jen na určitý čas. Informuje o tom portál The National News.

Pro bohaté investory a vysoce kvalifikované pracovníky zavedli loni systém vydávání tzv. zlatých víz, kterým povolují pobyt na deset let. Vláda UEA ale rozhodla, že okruh lidí, kterým mohou udělit zlatá víza, se rozšíří. Odteď bude zahrnovat i doktory, lékaře, odborníky ze sektoru IT, elektroinženýry, programátory, specialisty na biotechnologie, umělou inteligenci či epidemiologii.

Domů
Sdílet
Diskuse