Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2020 14:48
Čas čtení 0:32
Tereza Šnajdrová

Změny ve školství: 25. listopadu se do lavic vrátí poslední ročníky středních škol

NEWS KORONAVIRUS ŠKOLSTVÍ
Uložit Uložené

Plaga a Blatný představili na čtvrteční tiskové konferenci novinky týkající se návratu dětí do škol.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný na čtvrteční tiskové konferenci potvrdil, že Česko se v současné chvíli nachází na čtvrtém stupni Protiepidemického systému (PES). Proto v pátek vláda navrhne, aby od pondělí došlo k rozvolnění některých opatření, s čímž souvisí také návrat dětí do škol. Od středy 25. listopadu do lavic opět usednou poslední ročníky středních škol.

Doporučeno
První PES: Rizikové skóre je 70, blíží se rozvolnění přijatých opatření První PES: Rizikové skóre je 70, blíží se rozvolnění přijatých opatření 16. listopadu 2020 11:20

Ve stupni čtyři k návratu dojde ke dvoum datům. Od středy 25. listopadu se vrátí prezenční výuka závěrečných ročníků na středních školách,“ řekl ministr školství Robert Plaga. Praktická, exerimentální a umělecká výuka bude také obnovena u posledních ročníků vysokých škol.

Po návratu 1. a 2. tříd základních škol do prostor tříd na svůj comeback čekají také další žáci ostatních ročníků. Od pondělí 30. listopadu dojde i k jejich návratu, avšak s tím rozdílem, že kromě dětí z prvního stupně a 9. třídy, se další ročníky druhého stupně budou ve škole střídat

Domů
Sdílet
Diskuse