Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2020 18:32
Čas čtení 0:25
Lukáš Čelka

V Itálii bude zákaz vycházení pravděpodobně platit i během Vánoc. Ani věřící se nedostanou na půlnoční mši

NEWS
Uložit Uložené

„Nebudou to takové Vánoce, na jaké jsme byli zvyklí,“ řekl italský ministr zdravotnictví.

Italský ministr zdravotnictví Roberto Speranza prohlásil, že v zemi zvažuje ponechání zákazu vycházení i během Vánoc a na Silvestra, informoval o tom portál Ansa.

Doporučeno
Toto je 12 nejinspirativnějších osobností českého internetu. Předávání Czech Social Awards proběhlo online Toto je 12 nejinspirativnějších osobností českého internetu. Předávání Czech Social Awards proběhlo online 30. listopadu 2020 16:43

Zákaz bude podle jeho slov platit i pro věřící, kteří si kvůli němu nebudou moci jít vychutnat půlnoční mši. „Nebudou to takové Vánoce, na jaké jsme byli zvyklí, čelíme totiž vážné pandemii,“ řekl italský ministr Roberto Speranza.


Vláda premiéra Giuseppe Contého má vydat koncem tohoto týdne nařízení a omezení, která budou platit i během svátečního období. Italové se tedy dozví, zda se budou moci během Vánoc pohybovat mezi regiony, jaké budou platit otevírací hodiny pro obchody a zda budou moci navštívit bary nebo restaurace.

Domů
Sdílet
Diskuse