Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2020 14:40
Čas čtení 0:35
Adam Smeták

Mikuláš Minář představil svůj nový politický projekt Jsme PRO. Chce nasbírat 500 000 podpisů

NEWS
Uložit Uložené

Bývalý předseda spolku Milion chvilek pro demokracii oznámil detaily ohledně svého avizovaného politického projektu.

Bývalý předseda občanského spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláš Minář se rozhodl vstoupit do politiky s novým hnutím. Ve čtvrtek odpoledne jej přesně ve 14 hodin představil. Učinil tak prostřednictvím webových stránek a propagačního videa, v němž prozradil název nového uskupení, ale také jména lidí, kteří s ním půjdou do voleb.

Zároveň si dal za cíl nasbírat minimálně půl milionu podpisů, aby měl jistotu, že jeho projekt nebude další pětiprocentní stranou. Bez těchto podpisů do voleb nepůjde.

Nový politický projekt se bude jmenovat Jsme PRO a jeho součástí bude například bývalý šéf české pobočky nevládní protikorupční organizace Transparency International David Ondráčka, náměstek pro rozpočet hl. m. Prahy Pavel Vyhnánek nebo podnikatel a filantrop Martin Hausenblas

Doporučeno
Minář z Milionu chvilek rezignoval. Připravuje nový politický subjekt Minář z Milionu chvilek rezignoval. Připravuje nový politický subjekt 28. září 2020 10:14

Jsme PRO se radí mimo jiné s expertkou na energetiku Danou Drábovou, soudkyní Eliškou Wagnerovou či expertem na zemědělství Jaroslavem Šebkem. Svoji podporu jim vyjádřili bývalý premiér Petr Pithart, radní Hana Třeštíková či spisovatel Petr Ludwig.

Program politického projektu Jsme PRO si můžeš přečíst ZDE.

Domů
Sdílet
Diskuse