Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. prosince 2020 12:25
Čas čtení 0:37
Tereza Šnajdrová

Myslivec na honu postřelil svého kolegu nejméně 17 broky. Mířil na zajíce

NEWS
Uložit Uložené

Zraněný musel být převezen na chirurgické oddělení třebíčské nemocnice.

Nehody spojené s myslivostí se stávají v období honů v podstatě každý rok. Ani tento podzim není výjimkou a k jedné takové nešťastně nehodě došlo při sobotním honu u Dalešic na Třebíčsku. Myslivec zde nejméně 17 broky postřelil svého kolegu, a to ve chvíli, kdy mířil na zajíce. Zraněného muže záchranáři převezli na chirurgii do třebíčské nemocnice, informuje TN CZ.

Doporučeno
Kubek: Obětovat zdravotníky kvůli nákupům je zločin. Ministerstvo zdravotnictví nechává rozjet další vlnu pandemie Kubek: Obětovat zdravotníky kvůli nákupům je zločin. Ministerstvo zdravotnictví nechává rozjet další vlnu pandemie 7. prosince 2020 11:08

Policisté v sobotu kolem poledne vyjížděli k honu pořádanému Mysliveckým sdružením Dalešice, v průběhu kterého došlo ke zranění jednoho z myslivců. „V průběhu třetí leče při výstřelu na zajíce z legálně držené brokové kozlice zasáhl padesátiletý myslivec dalšího účastníka honu,“ přiblížila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Jeden z myslivců mířil na zajíce, když svého stejně starého kolegu zasáhl nejméně sedmnácti broky do nohou. „Zraněný muž byl ošetřen a následně hospitalizován na chirurgickém oddělení třebíčské nemocnice. Vyšetřovatelé zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uvedla Čírtková. Účastníky policisté podrobili dechové zkoušce, která byla u všech negativní

Domů
Sdílet
Diskuse