Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. prosince 2020 14:13
Čas čtení 0:32
Dominik Vetrák

Nomadland je nejchválenější film roku. Drama o lidech bez domova žijících na cestách se ti dostane pod kůži

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Získá film Oscara?

Searchlight Pictures (bývalé Fox Searchlight, dnes už pod vlajkou Disney) konečně vydalo první trailer pro své očekávané drama Nomadland (Země nomádů). Jde o road trip s hlubokým poselstvím a důrazem na zachycení života nomádů – lidí žijících na cestách.

Režíruje Chloé Zhao, která se v roce 2017 blýskla famózním dramatem The Rider a momentálně dokončuje marvelovku Eternals. Ještě předtím však do kin dorazí její komorněji laděné drama Nomadland.

Adaptace románu Jessicy Bruder se točí kolem 60leté ženy, která během finanční krize přijde o všechno. Rozhodne se tedy vydat na cestu po americkém západě, kde by mohla opět najít životní klid.

V hlavních rolích uvidíme oscarovou Frances McDormand, Davida Strathairna, Charlene Swankie a Lindu May. Po debutovém traileru máme z filmu velmi pozitivní dojmy. Věříme, že nás režiséra Zhao v kinech ohromí. Premiéry se dočkáme v únoru.

Nomadland
Zdroj: Searchlight Pictures
Domů
Sdílet
Diskuse