Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. prosince 2020 19:11
Čas čtení 0:47
Daniel Mikolášik

Balenciaga představila neonové kopačky. Prodávat se budou za téměř 16 tisíc korun

MÓDA BALENCIAGA DEMNA GVASALIA
Uložit Uložené

Demna Gvasalia to s použitím tenisek na sport očividně myslí zcela vážně.

Francouzský luxusní módní dům Balenciaga se snaží mezi svými potenciálními zákazníky oslovit i sportovní nadšence. V rámci aktuální nabídky totiž představil neonově-žluté kopačky s výstižným názvem „Soccer“, které doplňují kolekci podzim/zima 2020.

Jak píše portál Hypebeast, extravagantní barevné provedení Fluo Yellow jsou dodatkem ke kolekci, za níž stojí známý módní designér, aktuální kreativní ředitel Balenciagy a zakladatel značky Vêtements Demna Gvasalia. V rámci ní vyšly už i značkové fotbalové dresy či sportovní péřové bundy.

Doporučeno
Veronica Biasiol: Asi jsem se měla narodit jako chlap. Chlapy většinou za vyjadřování se k prsům nikdo nekritizuje (Rozhovor) Veronica Biasiol: Asi jsem se měla narodit jako chlap. Chlapy většinou za vyjadřování se k prsům nikdo nekritizuje (Rozhovor) 19. prosince 2020 11:22

Neonové kopačky však nejsou jediné, s nimiž high fashion gigant přichází na trh. Nedávno stihli představit už černé, bílé či červené ve stejné siluetě. Ta je velmi podobná bizarnímu páru tenisek Balenciaga Zen, který už začátkem roku 2020 způsobil šílenství na sociálních sítích, kdy se většina módních nadšenců vysmála jejich vzhledu.

Základní materiál použitý na těchto odvážných kopačkách je polyuretan, díky kterému jsou mimořádně lehké a proto se zdá, že Gvasalia to s použitím tenisek na sport myslí zcela vážně. Elastický jazyk, zaoblená špička a prošívaný svršek z nich dělají skutečné sportovní náčiní.

Nechybí ani malé logo značky a iniciály BB na patě. Cena kopaček však není příliš přijatelná. Módní dům si totiž za jeden pár říká 725 amerických dolarů, což je v přepočtu přibližně 15 500 korun.

Domů
Sdílet
Diskuse