Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
27. prosince 2020 v 9:18
Čas čtení 0:27
Ondřej Jarůšek

V Česku dnes začaly platit přísnější restrikce, skóre PES však kleslo

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Hodnota index PES k dnešnímu dni klesla na 71 bodů.

Dnešním dnem přešla Česká republika oficiálně do pátého, tedy nejvyššího stupně protiepidemického systému PES, s čímž začaly platit také přísnější vládní restrikce. Omezen je například volný pohyb osob a nakupovat se smí jen nezbytné zboží. Index systému PES nicméně klesl ze 76 bodů na 71, což odpovídá čtvrtému stupni.

V sobotu bylo v Česku identifikováno 3 024 případů nákazy novým typem koronaviru, pozitivních bylo přes 36 procent provedených testů. Aktuálně je hospitalizováno 4 226 osob, z toho 637 pacientů je ve vážném stavu.

Doporučeno
Česko začalo očkovat proti koronaviru. Jako první dostal vakcínu Babiš Česko začalo očkovat proti koronaviru. Jako první dostal vakcínu Babiš 27. prosince 2020 v 8:04

Dnes ráno u nás odstartovalo očkování proti nemoci covid-19, jako první se nechal naočkovat premiér Andrej Babiš a po něm pětadevadesátiletá válečná veteránka Emílie Řepíková. Oba po obdržení vakcíny řekli, že se cítí v pořádku. Předseda vlády veřejnost ubezpečil, že očkování je bezpečné.

Doporučeno
Zeman: Chci vyzvat všechny občany, aby se nechali očkovat proti koronaviru Zeman: Chci vyzvat všechny občany, aby se nechali očkovat proti koronaviru 26. prosince 2020 v 13:09
Domů
Sdílet
Diskuse