Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. ledna 2021 19:07
Čas čtení 0:48
Tímea Krauszová

Co se dá dělat, neměl jsem být zdravotníkem. Čech si stěžoval na Facebooku na očkování, přišel o práci

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Svůj původní příspěvek smazal, ale screenshoty se rychle rozšířily.

„S velkou nechutí jsem dnes musel být očkován. Co se dá dělat, čert to vem. Neměl jsem být zdravotníkem,“ napsal na Facebook zdravotník Radek Máca, který pracoval pro Fakultní nemocnici Motol v Praze.

Ještě před tímto statusem se ve skupině #nenechamseockovat chlubil tím, že ačkoliv v nemocnici pracuje, nepoužívá ochranné pomůcky, je v kontaktu s pozitivními a po celou dobu se nenakazil. „Očkovat se nedám.“ O práci mezitím přišel, píše Deník N.

Doporučeno
Miloš Zeman se nechá proti covidu naočkovat ve druhé polovině ledna Miloš Zeman se nechá proti covidu naočkovat ve druhé polovině ledna 3. ledna 2021 15:29

Původní status smazal

Příspěvek, kterým naznačoval, že koronavirus není skutečnou hrozbou, mezitím ze skupiny smazal. Screenshoty se však rozšířily po sociální síti a jeho výroky se začala zabývat i nemocnice. Máca proto začal online komunikovat smířlivěji. Lidí prosil, aby screenshot již nešířili a ve statusech říkal, že na covidovém oddělení nepracuje a pomůcky používá.

Domů
Sdílet
Diskuse