Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. ledna 2021 15:29
Čas čtení 0:23
Ondřej Jarůšek

Miloš Zeman se nechá proti covidu naočkovat ve druhé polovině ledna

POLITIKA MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Prezident si prý nebude vybírat a nechá se naočkovat tou vakcínou, která bude k dispozici.

Prezident Miloš Zeman se nechá proti onemocnění covid-19 naočkovat v druhé polovině ledna. Uvedl to premiér Andrej Babiš po obědě s hlavou státu. Dále dodal, že prezident nebude vybíravý a nechá se naočkovat tou vakcínou, která bude k dispozici.

Česko aktuálně k očkování používá vakcínu od firem Pfizer a BioNTech. Prvních 9750 dávek dostala Česká republika koncem prosince, do konce roku pak přišlo dalších 19 500 dávek.

Vakcínu prozatím dostávají hlavně zdravotníci a ohrožení pacienti. V polovině ledna se podle předsedy vlády spustí registrační systém pro seniory nad 80 let a od 1. února se pak budou moci zaregistrovat všichni ostatní.

Doporučeno
Babiš: Rezervace na očkování proti covidu-19 bude pro seniory nad 80 let od 15. ledna, pro ostatní od února Babiš: Rezervace na očkování proti covidu-19 bude pro seniory nad 80 let od 15. ledna, pro ostatní od února 3. ledna 2021 12:16
Domů
Sdílet
Diskuse