Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2021 16:00
Čas čtení 0:46
Tereza Šnajdrová

Do Washingtonu bylo povoláno více amerických vojáků, než kolik jich je v Iráku a Afghánistánu dohromady

NEWS
Uložit Uložené

Vojáci byli do Washingtonu povolání kvůli inauguraci nového prezidenta USA.

S nástupem nového prezidenta Spojených států Joea Bidena nesouhlasí mnoho příznivců Donaldu Trumpa a někteří z nich dokonce stojí za útokem na Kapitol, k němuž došlo minulý týden. Právě kvůli obavám z dalších výtržností je na inauguraci Bidena do hlavního města USA povoláno na 20 tisíc vojáků Národní gardy, což je asi čtyřikrát více, než kolik je amerických vojáků v Iráku a Afghánistánu dohromady, informuje zpravodaj Newsweek.

Doporučeno
Trump prohlásil, že se nezúčastní inaugurace Joea Bidena. Něco podobného se nestalo již více než 150 let Trump prohlásil, že se nezúčastní inaugurace Joea Bidena. Něco podobného se nestalo již více než 150 let 8. ledna 2021 17:44

Myslím, že uvidíte přes 20 tisíc členů Národní gardy, kteří budou zde, na území D.C.,“ prohlásil na středeční tiskové konferenci šéf metropolitní policie Robert Contee, který prý tolik bezpečnostních složek ve městě nikdy neviděl.

Domů
Sdílet
Diskuse