Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2021 22:47
Čas čtení 1:10
Dominik Vetrák

Kina krvácejí. Tržby se loni celosvětově propadly o 70 %, v USA to bylo ještě horší

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Jakmile se kina otevřou, měli bychom studia a tvůrců podpořit co možná nejvíce.

Všem nám bylo jasné, že tržby kin budou za rok 2020 a nepochybně i za rok 2021 velmi nízké. Variety však přichází se smutnou zprávou. V USA se tržby propadly o neuvěřitelných 80 %. Kolébka Hollywoodu takto nízké roční tržby nezažila už více než 40, pravděpodobně i 50 let. A to není započítána inflace, takže jde zřejmě o výsledky horší než před 60 či 70 lety.

Doporučeno
ISIS vyhrožuje hercům z filmu Mosul smrtí. Film na Netflixu je pobouřil a štáb se bojí o své životy ISIS vyhrožuje hercům z filmu Mosul smrtí. Film na Netflixu je pobouřil a štáb se bojí o své životy 14. ledna 2021 22:07

Kina v USA byla totiž zavřená cca 9 měsíců. I ta, která byla nebo stále jsou otevřená, fungují jen s omezenou kapacitou a přísnými pravidly. Mnoho lidí se tedy od kin nehrne. Nepomáhá ani fakt, že v nich nic pořádně není. Od března měly v USA v kinech z hlediska blockbusterů a větších filmů premiéru jen Tenet, Wonder Woman 1984 a animák Croods 2.

Domů
Sdílet
Diskuse