Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. ledna 2021 21:07
Čas čtení 3:01
Marián Mauik Biel

7 nenápadných a nevšedních funkcí iPhonu, o kterých jsi (možná) nevěděl

7 nenápadných a nevšedních funkcí iPhonu, o kterých jsi (možná) nevěděl
Zdroj: Apple
TECH IPHONE
Uložit Uložené

S iOS 14 můžeš mít konečně pořádek mezi desítkami aplikací nebo klepnutím na iPhone zapneš baterku.

Říká se, že iOS je zlatá klec. Poskytuje řadu funkcí a je snadno pochopitelný i pro začátečníky, ale zároveň nedovoluje si trochu více pohrát s nastavením. S příchodem verze iOS 14 to platí méně. Mimo jiné totiž přibyly zajímavé možnosti personalizace, ale i malá vylepšení, která se ti možná budou hodit a nevěděl jsi o nich.

Konečně už i iPhone může mít trochu větší pořádek na pracovní ploše a navíc ji můžeš plnohodnotněji využívat.

Doporučeno
Samsung Galaxy S20 FE ti byl vytvořen na míru. Předobjednej si jej a získáš chytrý náramek či Xbox Game Pass Samsung Galaxy S20 FE ti byl vytvořen na míru. Předobjednej si jej a získáš chytrý náramek či Xbox Game Pass 30. září 2020 10:54

Knihovna aplikací pro pořádek na ploše

Přibyla knihovna aplikací, což je kompletní seznam aplikací automaticky rozdělených podle žánru. Nacházejí se zcela napravo jako poslední strana domovské obrazovky. Takže pokud máš na ploše desítky, někdo možná stovky ikon i aplikací, které použiješ jednou za půl roku, stačí na vybrané podržet prst a z menu vybrat Odstranit aplikaci. Následně je na výběr Vymazat, ale stačí i druhá možnost – Odstranit z plochy. Tyto aplikace se přesunou do Knihovny, ale budou stále dostupné a funkční, jen nebudou překážet.

iOS 14
Zdroj: Marián Biel

Schování celé strany aplikací 

Nebo můžeš schovat celou stranu aplikací. Ať už pro pořádek, nebo prostě nechceš, aby je každý viděl.

Stačí podržet sekundu prst kdekoliv na obrazovce mimo ikony. Když se otevře možnost mazat aplikace, tedy ikony se začnou třást, stiskni dolní řádek s tečkami. Uvidíš všechny strany aplikací a můžeš je libovolně schovat. Aplikace se tím samozřejmě neodinstalují.

iOS 14
Zdroj: Marián Biel

Widgety konečně i na iPhone 

S pracovní plochou souvisí i widgety, tedy jakési velké interaktivní ikony, které uživatelé Androidu znají už několik let. Konečně se k nim dopracoval i Apple, přestože zatím v trochu okřesaném režimu.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Asi mnozí vědí, že widgety se přidávají v režimu „kývajících se aplikací“. Tedy přidržením prstu na ploše. V tu chvíli se vlevo nahoře objeví znak plus a zobrazí se nabídka dostupných widgetů. Jejich počet stoupá s počtem nainstalovaných aplikací, které podporují i widgety.

Ale věděl jsi, že můžeš mít na jednom místě pracovní plochy několik widgetů?

Stejně jako při vytváření skupin aplikací stačí jeden widget posunem položit na jiný se stejnou velikostí. A pak už jen mezi nimi posunem prstu přepínáš. Ušetříš místo a přidáš si více informací po ruce.

Domů
Sdílet
Diskuse