Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. ledna 2021 7:24
Čas čtení 1:48
Marián Mauik Biel

Vylepšená Tesla Model S má ještě futurističtější interiér nabitý technologiemi

Vylepšená Tesla Model S má ještě futurističtější interiér nabitý technologiemi
Zdroj: Tesla
TECH
Uložit Uložené

Nejde pouze o facelift. Na výběr jsou i verze Plaid s výkonem více než 1 000 koní.

O faceliftu nebo prostě obnovené verzi Modelu S se šeptalo už před téměř třemi lety. Nakonec jsme se dočkali až nyní. Hlavně interiér se změnil natolik, že Model S vypadá skoro jako úplně jiný elektromobil. Redesign dostal i rodinný Model X.

Pár drobných úprav sa dá nájsť aj na exteriéri, napríklad presklená strecha na celej ploche v základnej výbave. Zásadné zmeny prišli však do interiéru a pod kapotu.

Doporučeno
Lada si konečně poklidila v portfoliu. Slavná Niva žije dál, nově ale s dodatkem Legend Lada si konečně poklidila v portfoliu. Slavná Niva žije dál, nově ale s dodatkem Legend 25. ledna 2021 17:31
Tesla
Zdroj: Tesla

Pravděpodobně nejvíce zaujme nový sportovní volant ve tvaru písmene U, který si Tesla půjčila od chystaného modelu Roadster. Futuristický volant jako ze seriálu Knight Rider má být podle výrobce středem zážitku z jízdy. Obsahuje jen dva vícesměrové ovládací prvky převzaté z Modelu 3.

Druhou velkou změnou jsou displeje. V autě jsou tři – 12,3palcový před řidičem, osmipalcový ve středové konzoli pro cestující na zadních sedadlech a primární s úhlopříčkou 17 palců, rozlišením 2 200 x 1 300 bodů a tenčím rámečkem. Nově je již uložen horizontálně, podobně jako v Modelu 3.

Tesla
Zdroj: Tesla

Vylepšená byla i třízónová klimatizace s HEPA filtry nebo vyhřívání i větrání všech sedadel. Multimediální výbava je také nevšední. Model S má integrovaný výkonný počítač na úrovni nových herních konzolí, podporuje propojení více Bluetooth zařízení a nechybí drátové i bezdrátové nabíjení smartphonů s dostatkem výkonu na nabití notebooku.

Domů
Sdílet
Diskuse