Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2021 15:48
Čas čtení 1:17
Vojtěch Vanda

Izrael začne ve čtvrtek očkovat občany starší 16 let. Situace v zemi se ale nelepší

NEWS IZRAEL KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Izrael stále očkuje v tempu, kterému nestíhá celý svět.

Stát Izrael by měl začít očkovat celou dospělou populaci už od čtvrtka. Tamní ministerstvo zdravotnictví totiž i přes vysokou proočkovanost obyvatel nesleduje výrazný pokles nakažených; počty nakažených zůstávají ve vysokých číslech. Vláda proto debatuje o možnosti prodloužit lockdown až do neděle. Informuje The Times of Israel.

Doporučeno
Do března naočkujeme celou dospělou populaci, tvrdí izraelský premiér Do března naočkujeme celou dospělou populaci, tvrdí izraelský premiér 11. ledna 2021 11:05

Všichni Izraelci starší 16 let by se měli začít očkovat už tento týden ve čtvrtek. Ministerstvo zdravotnictví ve středu nařídilo očkovacím nařízením, ať se na to připraví. Situace se totiž nelepší; počty nakažených zůstávají ve vysokých číslech. I přes rapidní očkování vzrostlo reprodukční číslo na 0.99, což je absolutní hranice, kdy se virus nereprodukuje. Vláda proto debatuje o prodloužení tvrdého lockdownu, který měl skončit v pátek, až do neděle.

Domů
Sdílet
Diskuse