Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. února 2021 15:59
Čas čtení 1:13
Marián Mauik Biel

Update pro MacOS Big Sur 11.2.1 může smazat všechna data z tvého počítače. Neaktualizuj MacBook, pokud nemáš 30 giga na disku

TECH
Uložit Uložené

Jen několik hodin stará aktualizace způsobuje některým uživatelům kritické problémy.

Koncem roku Apple představil další verzi svého operačního systému MacOS 11, tentokrát nazvanou Big Sur. Od té doby již zveřejnil dvě velké aktualizace (11.1 a 11.2). Při té poslední se však nedá zabránit tomu, aby uživatel neudělal zásadní chybu.

Objevují se uživatelé, kterým aktualizace znefunkční MacBook a Mac. Nenainstaluje se totiž korektně a zůstane v nekonečné smyčce. Dokonce se už nedá systém obnovit a ani se nejde nijak dostat k uloženým datům na disku.

Doporučeno
7 nenápadných a nevšedních funkcí iPhonu, o kterých jsi (možná) nevěděl 7 nenápadných a nevšedních funkcí iPhonu, o kterých jsi (možná) nevěděl 21. ledna 2021 21:07

Problém je poměrně banální. Apple upozorňuje před aktualizací, která má přibližně 13 GB, že uživatel musí mít i po jejím stažení ještě alespoň dalších 30 GB volného prostoru. Zeptali jsme se technické podpory společnosti M: Zone, oficiálního dodavatele techniky Apple pro Slovensko, v čem je problém.

Vysvětlili nám, že systém aktualizaci nepovolí, pokud je na disku méně než 20 GB volného místa. Ale když detekuje alespoň 21 GB, tak ji i tak spustí. Ve skutečnosti potřebuje minimálně zmíněných 30 GB. Při přepisu pak dojde k nedostatku místa a aktualizace se dostane do slepé uličky.

Domů
Sdílet
Diskuse