Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2021 11:40
Čas čtení 1:09
Tereza Šnajdrová

Kontroly na hranicích okresů: Kolik vozidel bylo zkontrolováno ve tvém kraji?

Kontroly na hranicích okresů: Kolik vozidel bylo zkontrolováno ve tvém kraji?
Zdroj: Policie ČR
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

První den bylo zkontrolováno více než 53 000 vozidel a rozdalo se několik desítek pokut.

Od pondělí začalo na celém území České republiky platit omezení mobility napříč okresy. Policie ČR během prvního dne tohoto nařízení zkontrolovala více než 53 tisíc vozidel a v 1 527 případech byla nucena vozidlu vjezd do jiného okresu zakázat. Ačkoliv měly být hlídky zpočátku benevolentní, padlo také několik desítek pokut

Doporučeno
Brněnská nemocnice dnes ráno obdržela lék ivermektin pro 20 tisíc pacientů Brněnská nemocnice dnes ráno obdržela lék ivermektin pro 20 tisíc pacientů 2. března 2021 10:49

„První den platnosti nařízení o omezení mobility v ČR jsme zkontrolovali více než 53 000 vozidel a v 1 527 případech jsme byli nuceni odepřít vstup do okresu. Většina cestujících však měla doklady v pořádku a setkávali jsme se s pochopením a vstřícností. Všem za to děkujeme,“ stojí na Twitteru Policie ČR.

Například v Plzeňském kraji policisté většinu pochybení zatím řešili domluvou, přesto však byli nuceni rozdat 29 pokut  za porušení nařízení o pohybu. Z 6 771 provedených kontrol také 79 řidičům odepřeli vjezd do jiného okresu.

„Co se týká porušení krizových opatření, kam mimo jiné patří omezení volného pohybu osob, to řešili policisté na území Plzeňského kraje celkem ve 268 případech. Za nedodržování udělili 29 pokut, ve třech případech je oznámili na příslušné správní orgány a 236 těchto případů vyřešili na místě domluvou,“ uvedla plzeňská policejní mluvčí Pavla Burešová.

Doporučeno
Za první den se k očkování zaregistrovalo 200 tisíc lidí nad 70 let, avšak termín získalo jen minimum z nich Za první den se k očkování zaregistrovalo 200 tisíc lidí nad 70 let, avšak termín získalo jen minimum z nich 2. března 2021 10:16

V Jihočeském kraji bylo během včerejšího dne provedeno 5 666 kontrol a policie zaznamenala na 70 přestupků. Na Vysočině proběhlo přes 3 000 kontrol týkajících se dodržování všech protiepidemických opatření. Policie zjistila 180 případů nenošení roušek a do okresů nepustila 43 aut. 

V Olomouckém kraji bylo zkontrolováno téměř 4 000 aut, při nichž bylo zaznamenáno 106 přestupků a většina z nich byla řešena domluvou. Nezaostávají ani policisté v Ústeckém kraji, kterým pod rukama prošlo 6 275 vozidel a 100 z nich muselo být vráceno. „Šoféři byli ohleduplní, většinou situaci chápali, nesetkali jsme se s nějakou agresivitou,“ okomentovala práci Policie ČR zdejší mluvčí Jana Slámová.

Liberecký kraj si za včerejší den připsal 2 000 zkontrolovaných vozidel, kdy 75 z nich nebylo vpuštěno do dalších okresů. Policisté řešili i šest případů nenošení roušek a tři tyto přestupky předali správním orgánům.

Doporučeno
Česko má rekordní počet pacientů ve vážném stavu Česko má rekordní počet pacientů ve vážném stavu 2. března 2021 9:09
Domů
Sdílet
Diskuse