Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2021 10:16
Čas čtení 0:41
Tereza Šnajdrová

Za první den se k očkování zaregistrovalo 200 tisíc lidí nad 70 let, avšak termín získalo jen minimum z nich

Za první den se k očkování zaregistrovalo 200 tisíc lidí nad 70 let, avšak termín získalo jen minimum z nich
Zdroj: TASR/Dano Veselský
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Zhruba 6 % lidí nad 70 let získalo termín na očkování.

V pondělí 1. března byl rezervační systém pro očkování otevřen pro osoby starší 70 let. Podle informací Chytré karantény se do něj během prvního dne zaregistrovalo na 200 tisíc pacientů, avšak pouze 13,5 tisícům se podařilo získat konkrétní termín pro očkování. 

Doporučeno
Česko má rekordní počet pacientů ve vážném stavu Česko má rekordní počet pacientů ve vážném stavu 2. března 2021 9:09

Počty nakažených v Česku stále rostou, což se nedá říct i o naočkovaných pacientech. Za včerejší den byla vakcína podána 18 852 lidem a celkově bylo vykázáno 674 040 očkování. 243 316 lidí obdrželo obě dvě povinné dávky.

V pondělí byl rezervační systém otevřen také pro osoby starší 70 let, kterých je zhruba milion, a 200 tisícům z nich se podařilo zaregistrovat na očkování. Konkrétní termín však získalo pouze 13,5 tisíce osob.

S očkováním budou nově pomáhat také praktičtí lékaři, kteří upozorňují na to, že pokud lidé chtějí aplikovat vakcínu od nich, měli by se ozvat přímo lékařům a oni sami je pak zapíší do rezervačního systému.

Domů
Sdílet
Diskuse