Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2021 21:44
Čas čtení 0:54
Tímea Krauszová

Šéfka severoamerické divize Nike odstoupila poté, co se provalilo, že její syn je reseller. V byznysu využíval matčinu kreditku

MÓDA
Uložit Uložené

K exkluzivním párům se možná dostal díky zaměstnanecké slevě.

Ann Hebert pracovala pro Nike 25 let, ale v pondělí oznámila, že ze své viceprezidentské pozice odchází. Její odchod už potvrdila i značka, důvodem je reportáž Bloombergu, ve které vysvětlují, jak funguje byznys resellera známého jako West Coast Joe. Vlastním jménem Joe Hebert je synem ženy, která do pondělí vedla celou severoamerickou divizi, informuje Complex.

Střet zájmů

Vlnu kritiky vznesla reporáž o resellingu od Bloombergu. Věnuje se 19letému Joeovi, který se stal známým jako West Coast Joe. Odešel z univerzity, aby se naplno věnoval byznysu, a měsíčně koupí a prodá boty v hodnotě stovek tisíců dolarů.

Doporučeno
Móda Refresher: Nejlepší ženské outfity z českých a slovenských ulic za uplynulý měsíc Móda Refresher: Nejlepší ženské outfity z českých a slovenských ulic za uplynulý měsíc 2. března 2021 12:11

Ann Hebert v roce 2018 o byznysu svého syna firmu informovala. Pro Bloomberg to potvrdil člen vedení Nike. V té době prý neporušovala žádná firemní pravidla a nebyla ve střetu zájmů. Po publikování reportáže se sama rozhodla odstoupit ze své pozice a zatím se pro média nevyjádřila. Nike by mělo brzy oznámit, kdo na její místo nastoupí.

Podle Complexu je problematické nejen to, že v reportáži se zmiňuje rodinný vztah (Joe nesouhlasil se zveřejněním této informace), ale i fakt, že na reselling využíval matčinu kreditku. Bloomberg navíc naznačuje, že Joe měl díky matce snadnější přístup k exkluzivním modelům, na kterých pak vydělával.

Podle zdroje Complexu díky své mámě nakupoval velké množství párů se zaměstnaneckou slevou a tak na nich mohl vydělat více. Při vydání jednoho exkluzivního páru West Coast Joe inkasoval až 132 tisíc dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse