Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. března 2021 v 10:35
Čas čtení 0:41
Tereza Šnajdrová

Povinné testování na covid-19 má platit také v Poslanecké sněmovně

Povinné testování na covid-19 má platit také v Poslanecké sněmovně
Zdroj: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Grémium Poslanecké sněmovny vyslyšelo návrhu TOP 09.

Po povinném testování ve firmách přichází na řadu i testování poslanců, kterých je nyní podle Jana Hamáčka (ČSSD) nakažených nebo v karanténě hned patnáct. Vedení Poslanecké sněmovny vyslyšelo návrhu strany TOP 09, jejíž předsedkyně Markéta Pekarová Adamová uvedla, že pokud vláda něco požaduje od ostatních, musí jít příkladem. V tuto chvíli poslance, kteří projevili zájem, testoval přímo ve Sněmovně tamější praktický lékař.

Doporučeno
Česká republika je v rámci Evropské unie nadprůměrně velká země. Nejsme jenom nějaká malá zemička, říká Pirát František Kopřiva Česká republika je v rámci Evropské unie nadprůměrně velká země. Nejsme jenom nějaká malá zemička, říká Pirát František Kopřiva 3. března 2021 v 16:04

Na náš návrh schválilo grémium Poslanecké sněmovny testování poslanců. Když něco požadujeme po ostatních, měli bychom jít příkladem,“ napsala Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) na Twitter.

Sněmovna tak reaguje na pondělní nařízení vlády, které vyžaduje povinné testování zaměstnanců ve firmách. Podniky nad 250 zaměstnanců musely s testováním začít již ve středu a do 12. března musejí mít otestované všechny pracovníky. Firmy s 50 až 249 lidmi pak s testováním začnou v pátek a testy musí mít hotové do 15. března.

Domů
Sdílet
Diskuse