Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
16. března 2021 9:06
Čas čtení 0:51
Viktor Kniš

Sestra Kim Čong-una posílá vzkaz Spojeným státům: Pokud chcete klidně spát, nedělejte to, co vás o spánek připraví

Sestra Kim Čong-una posílá vzkaz Spojeným státům: Pokud chcete klidně spát, nedělejte to, co vás o spánek připraví
Zdroj: TASR/AP
NEWS
Uložit Uložené

Severokorejská státní média přinesla prohlášení vůdcovy sestry Kim Jo-čong, která reaguje na návštěvu Tokia a Soulu americkými ministry.

Severní Korea posílá první jasný vzkaz Spojeným státům od chvíle, kdy do úřadu nastoupil prezident Joe Biden. Vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una ostře zkritizovala USA kvůli diplomatickému kroku, informuje CNN.

Krátce poté, co noví američtí ministři zahraničí a obrany začali návštěvu Tokia a Soulu, vydala jihokorejská tisková agentura zprávu, ve které Kim Jo-čong zvedá varovný prst. 

Sestra vůdce KLDR dává v tiskové zprávě „dobrou radu nové americké administrativě“. „Chcete-li následující čtyři roky dobře spát, neměli byste od začátku dělat to, co vás o spánek připraví,“ míní Kim Čong-unova sestra, která je zároveň jeho pravou rukou. Tvrdí, že se Spojené státy snaží „přes oceán šířit zápach střelného prachu na našem území“.

Domů
Sdílet
Diskuse