Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2021 13:11
Čas čtení 0:53
Vojtěch Vanda

Prymula: Normálně žít bychom mohli už v září, je ale nutné proočkovat alespoň 70 až 80 procent populace

Prymula: Normálně žít bychom mohli už v září, je ale nutné proočkovat alespoň 70 až 80 procent populace
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Bývalý ministr zdravotnictví poskytl své predikce CNN Prima NEWS.

Podle bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymuly bychom mohli začít žít normální život již v září, vyjádřil se tak v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Je potřeba ale splnit několik podmínek. Důležitá je podle něj vysoká proočkovanost populace, která by měla dosáhnout 70 až 80 procent a samozřejmě nutnost dodržování veškerých opatření. 

Doporučeno
Roman Prymula se stal oficiálním poradcem Miloše Zemana Roman Prymula se stal oficiálním poradcem Miloše Zemana 2. března 2021 8:17

Než se ale dočkáme rozvolnění, čeká Česko velká spousta práce. Prymula nicméně neztrácí naději„Myslím, že už i léto bude normálnější. Pokud se podaří zrealizovat očkování a nedojde k výskytu nějaké nové dramatické mutace, myslím, že opatření už budou mírnější,“ uvedl pro CNN Prima NEWS.  Je nutno ale rychleji očkovat. Prymula se ve svém tvrzení opřel o výsledky z Izraele a Velké Británie, kde se například zátěž nemocnic a počty zemřelých po proočkování snížily o 75 procent.

Domů
Sdílet
Diskuse