Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2021 7:35
Čas čtení 1:40
Viktor Kniš

Potvrzeno: Slovenský premiér Igor Matovič podá demisi, ale chce být vicepremiérem pro boj s korupcí

POLITIKA
Uložit Uložené

Igor Matovič se bude ucházet o nový post, jehož agenda zatím není známa.

Slovenský premiér Igor Matovič už oznámil předsedovi tamního parlamentu Borisi Kollárovi, že má úmysl setrvat ve vládě na nové pozici místopředsedy vlády pro boj s korupcí. Potvrdil to slovenský ministr životního prostředí Ján Budaj z OĽaNO v pořadu Téma dňa v televizi TA3, přičemž zároveň prohlásil, že podle něj jde o projev realismu a pokory.

Igor Matovič v neděli večer prohlásil, že je ochoten odstoupit z postu předsedy vlády a působit jako její člen. Podmínkou však je odchod ministra hospodářství Richarda Sulíka (SaS), Marie Kolíkové (Za ľudí) z postu ministryně spravedlnosti a Juraje Šeligy (Za ľudí) z funkce místopředsedy Národní rady SR.

Zároveň žádá výměnu Jany Bittó Cigánikové na pozici předsedy výboru pro zdravotnictví a chce otevřít koaliční smlouvu, aby se strana Svoboda a Solidarita vzdala jednoho ministerstva ve prospěch OĽaNO.

Igor Matovič
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Minimálně jednu Matovičovu podmínku určitě nesplní

Richard Sulík už demisi podal, dnes pravděpodobně odstoupí ministryně spravedlnosti Maria Kolíková, což potvrdilo Refresheru i deníku SME několik zdrojů. Juraj Šeliga je také připraven odstoupit.

Domů
Sdílet
Diskuse