Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2021 21:20
Čas čtení 1:24
Marián Mauik Biel

Unikly další podrobnosti o iPhonu 13. Má mít jiný displej a více paměti

Unikly další podrobnosti o iPhonu 13. Má mít jiný displej a více paměti
Zdroj: Marián Biel/REFRESHER
TECH
Uložit Uložené

Apple podle nejnovějších neoficiálních zpráv stihne nové iPhony uvést již v normálním zářijovém termínu.

Androidové novinky s nevšedními parametry přibývají každý měsíc, ale ani Apple nespí. Podle posledních uniklých informací je příprava na masovou výrobu iPhonů 13 v plném proudu a máme se dočkat změn, po kterých fanoušci volali.

Jednou ze změn má být jiný displej. Jemně se změní jeho tvar. Alespoň to naznačuje únik krycích skel pro letošní iPhony, ke kterým se dostal řecký servis iRepair. Pokud nejde o podvrh, tak letos se znovu dočkáme tří velikostí úhlopříčky než loni. Tedy 5,4 palců, 6,1 palců a 6,7 ​​palců. Ale už s viditelně menším výřezem navrchu.

Doporučeno
Samsung představil smartphone, kterému nevadí pády a umí fungovat i jako vysílačka. Galaxy Xcover 5 je malý a téměř nerozbitný Samsung představil smartphone, kterému nevadí pády a umí fungovat i jako vysílačka. Galaxy Xcover 5 je malý a téměř nerozbitný 5. března 2021 18:14

Apple je posledním výrobcem, který v mobilech stále používá výřez. iPhone 13 už má reproduktor na hovory přesunutý na horní hranu, a tak výřez nepotřebuje tolik prostoru. Face ID senzory a přední kamera samozřejmě zůstaly.

Známý analytik, který už léta prozrazuje plány Applu, Ming-Chi Kuo, tvrdí, že je to poslední generace s výřezem. Od roku 2022 má Apple přejít na klasický otvor v displeji, jak mají ostatní smartphony dneška.

iPhone 13
Zdroj: 9to5mac

Druhou změnou je nová technologie obrazovky, kterou má pro Apple naplno vyrábět už Samsung. Podle WCCFtech dostanou iPhone 13 a 13 Pro Max OLED displeje s technologií variabilní obnovovací frekvence LTPO.

Nejde o žádnou novinku ve světě androidových mobilů. Už tento rok se čekalo, že iPhony 12 budou podporovat také 120Hz obnovovací frekvenci. Nestalo se. LTPO displej na iPhonech 13 má automaticky nastavovat obnovovací frekvenci podle obsahu. Při statickém obsahu klesne na 1 Hz, při skrolování se zvýší na 120 Hz. Takto bude pohyb na obrazovce mnohem plynulejší a zároveň se šetří výdrž baterie.

Se dvěma dalšími novinkami přišli analytici společnosti Wedbush. První hovoří o tom, že iPhone 13 bude první generací mobilů od Applu, která konečně dostane na výběr i 1TB interní paměť. Bez podpory paměťových karet a s možností nahrávání 4K videa je dostatek paměti hlavně pro nadšence zásadní věcí.

iPhone Flip koncept
Zdroj: concept-phones.com

Druhé tvrzení se týká logistiky. Poptávka po iPhonech neklesá ani během pandemie a pomáhá i rozšiřování 5G sítě. Proto má Apple letos navýšit výrobu. Analytici tvrdí, že iPhonů 13 má americká firma vyrobit až o 25 procent více než generace 12 loni.

Navíc vše nasvědčuje tomu, že produkce jde podle plánu, takže k představení nových iPhonů dojde ve třetím zářijovém týdnu, píše 9to5Mac.

Domů
Sdílet
Diskuse