Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2021 15:35
Čas čtení 0:30
Jakub Paulík

Sovětský svaz počátkem 90. let natočil Pána prstenů. Pustit si jej můžeš nyní na YouTube

Sovětský svaz počátkem 90. let natočil Pána prstenů. Pustit si jej můžeš nyní na YouTube
Zdroj: 5TV – volně k užití
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Od verze Petera Jacksona má sovětský Pán prstenů pořádně daleko.

Sovětský svaz počátkem 90. let natočil vlastní verzi první části trilogie Pán prstenů: Společenstvo prstenu. The Guardian upozornil na to, že televizní inscenace s názvem Kraniteli nedávno objevila zdarma na YouTube.

Televizní inscenace byla přitom dlouhou dobu skryta před očima veřejnosti v archivech Leningradské televize, jejíž nástupcem se stala 5TV. Ta se jej ale nedávno rozhodla přidat na YouTube, kde si jej mezitím stihlo zhlédnout přibližně milion diváků. Web Ars Technica uvádí, že sovětské Společenství prstenů bylo vysíláno v televizi pouze jednou a od té doby jako by se po něm slehla zem.

Doporučeno
Víme, o čem bude seriálový Pán prstenů a jaké postavy v něm uvidíme Víme, o čem bude seriálový Pán prstenů a jaké postavy v něm uvidíme 14. ledna 2021 14:44

V příběhu sovětské verze se kromě Froda, Aragorna, Gandalfa a ostatních známých hrdinů nachází i postava Toma Bombadila, kterou si můžeš pamatovat z knih J.R.R. Tolkiena. Režisér Peter Jackson ji ale do své oscarové trilogie nezakomponoval.

1. část

2. část

Domů
Sdílet
Diskuse