Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2021 19:24
Čas čtení 0:41
Ondřej Jarůšek

Požár Jirny: Nepřežil jeden člověk. U tragédie v rodinném domě zasahovaly desítky hasičů

Požár Jirny: Nepřežil jeden člověk. U tragédie v rodinném domě zasahovaly desítky hasičů
Zdroj: HZS Středočeského kraje
NEWS
Uložit Uložené

Hasiči informovali o tragickém požáru v Nových Jirnech.

Hasiči ze Středočeského kraje zasahovali u tragického požáru rodinného domu v Nových Jirnech v okrese Praha-východ. Hlášení o požáru dostal hasičský sbor ve čtvrtek 15. dubna před druhou hodinou ranní, na místě zasahovalo několik jednotek. Jedna osoba při požáru zemřela, informují hasiči v tiskové zprávě.

„Po příjezdu k události bylo průzkumem zjištěno, že dům, který byl částečně dřevostavbou, je požárem zcela zasažen,“ uvedl za hasičský sbor Jaroslav Gabriel, podle kterého byl zásah velice náročný. Kvůli velkému poškození nemohli hasiči zprvu prozkoumat vnitřní prostory, později se u domu dokonce propadla střecha.

Doporučeno
Zloděj na Břeclavsku ukradl celý zahradní domek. Majiteli zůstal jen nábytek a betonový základ Zloděj na Břeclavsku ukradl celý zahradní domek. Majiteli zůstal jen nábytek a betonový základ 15. dubna 2021 18:25

Požár se hasičům podařilo uhasit a dům za pomoci přetlakové ventilace odvětrali, načež započalo pátraní po osobě, která se v domě měla nacházet. Mezi troskami však nalezli už jen tělo. „Hasiči uvnitř požářiště nalezli tělo pohřešované osoby. Událost si následně převzala kriminální policie, která na místo povolala také psa na vyhledávání akcelerantů hoření,“ popsal tragédii Gabriel. 

Škoda na majetku byla vyčíslena na 6,5 milionu korun a jak hasiči dodávají, zásahem byly uchráněny hodnoty za půl milionu. Co přesně tragický požár způsobilo, zatím není jisté a bude to předmětem šetření.

požárpožárpožárpožár
Zobrazit galerii
(7)
Domů
Sdílet
Diskuse