Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2021 18:29
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

Piráti chtějí vyvolat předčasné volby

Piráti chtějí vyvolat předčasné volby
Zdroj: Česká pirátská strana
POLITIKA ČESKÁ PIRÁTSKÁ STRANA
Uložit Uložené

Na rozpuštění Poslanecké sněmovny by potřebovali 120 hlasů.

Česká pirátská strana chce po schválení volebního zákona vyvolat hlasování o rozpuštění Poslanecké sněmovny, aby mohlo dojít k předčasným volbám. Ty jsou prozatím naplánovány na říjen. Plán Pirátů nastínil předseda strany Ivan Bartoš, který se kvůli tomu chce sejít s prezidentem Milošem Zemanem, plánuje také jednání se všemi stranami. Informovala o tom Česká televize.

Doporučeno
Česká republika je v rámci Evropské unie nadprůměrně velká země. Nejsme jenom nějaká malá zemička, říká Pirát František Kopřiva Česká republika je v rámci Evropské unie nadprůměrně velká země. Nejsme jenom nějaká malá zemička, říká Pirát František Kopřiva 3. března 2021 16:04

Podle serveru Seznam Zprávy Bartoš kritizuje premiéra Andreje Babiše (ANO) mimo jiné za to, že selhává při řešení problémů, se kterými se země potýká. „Jeho vláda dlouhodobě čelí vlastním problémům a kauzám, nezvládla uplynulý rok s pandemií a způsobila faktický rozklad našich financí,“ řekl šéf Pirátů.

Aby Piráti dosáhli rozpuštění Poslanecké sněmovny, museli by sehnat 120 hlasů. Předseda vlády na snahu Pirátů reagoval slovy, že si nedokáže představit, jak by „tito lidé“ řídili naši zemi.

Doporučeno
Koalice Pirátů a STAN první, ANO druhé. ČSSD by se do Sněmovny nedostala Koalice Pirátů a STAN první, ANO druhé. ČSSD by se do Sněmovny nedostala 11. dubna 2021 15:04

Podle posledních průzkumů se koalice Pirátů a STAN drží na prvním místě před Babišovým ANO. V modelu agentury Kantar CZ z 11. dubna by koalice Pirátů a STAN vyhrála s 30 procenty hlasů, zatímco ANO by se umístilo druhé se ziskem 23,5 procenta hlasů. ČSSD, které s ANO tvoří menšinovou vládu, by se do Sněmovny nedostala.

Domů
Sdílet
Diskuse