Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2021 16:51
Čas čtení 1:07
Kamila Šebestová

Pokud se tvůj vlak opozdí více než o hodinu, dostaneš zpět peníze za jízdenku, tvrdí nové nařízení EU

Pokud se tvůj vlak opozdí více než o hodinu, dostaneš zpět peníze za jízdenku, tvrdí nové nařízení EU
Zdroj: TASR/Dano Veselský
NEWS EVROPSKÁ UNIE
Uložit Uložené

Poslanci Evropského parlamentu ve čtvrtek schválili pravidla, která mohou Češkám a Čechům usnadnit každodenní cestování vlakem.

Říká se, že čas jsou peníze. V případě české vlakové dopravy se toto rčení bude dát uplatnit v praxi. Evropský parlament totiž schválil, aby ti za každý spoj zpožděný o více než 60 minut vrátili plnou částku za jízdné. Kromě požadování vrácení peněz můžeš využít jiný spoj a bez doplatku cestovat ve stejné třídě.

Nová změna pravidel se bude týkat i kol, se kterými by se ti mělo cestovat snadněji. Vlaky budou mít totiž vyhrazené prostory a stojany na kola. Podle Deníku N budou v každém vlaku alespoň čtyři místa na kola.

Doporučeno
„Vládne nám zrádce z Hradu.“ Václavské náměstí zaplnily tisíce odpůrců prezidenta Zemana (Fotoreport) „Vládne nám zrádce z Hradu.“ Václavské náměstí zaplnily tisíce odpůrců prezidenta Zemana (Fotoreport) 30. dubna 2021 7:28
Domů
Sdílet
Diskuse