Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2021 21:12
Čas čtení 0:59
Kamila Šebestová

Tranzice změnila můj život, říká transgender herec Elliot Page v pořadu Oprah Winfrey

Tranzice změnila můj život, říká transgender herec Elliot Page v pořadu Oprah Winfrey
Zdroj: Netflix
NEWS
Uložit Uložené

V prvním rozhovoru po operaci otevřeně hovoří o životě transgender osoby v Americe.

Herec Elliot Page (34) nedávno prošel tranzicí. O přeměně svého pohlaví z ženské na mužské poprvé otevřeně hovořil před kamerou v show Oprah Winfrey The Oprah Conversation. V emocionálním rozhovoru se Elliot svěřil moderátorce s problémy v životě transgender osob.

„Chtěl jsem lidem dát vědět, jak moc mi tranzice změnila život. Chtěl jsem, aby věděli, že to nebyla životní změna jen pro mě, ale věřím, že zachránila život mnoha lidem,“ řekl v rozhovoru Oprah. 

„Mluvím o tom i proto, že momentálně probíhá útok na zdravotní péči transgender lidí, dokonce i přesto, že už nyní je těžké se k ní dostat,“ dodal hollywoodský herec.

Doporučeno
První česká transgender modelka Peťa Nitka: Chci lidem ukázat, že je v pořádku být jako já První česká transgender modelka Peťa Nitka: Chci lidem ukázat, že je v pořádku být jako já 17. února 2019 13:01
Domů
Sdílet
Diskuse