Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2021 11:47
Čas čtení 0:54
Adam Novosad

Kim Kardashian prý do USA propašovala z Itálie ukradenou antickou sochu. Ona jakékoli podezření odmítá

Kim Kardashian prý do USA propašovala z Itálie ukradenou antickou sochu. Ona jakékoli podezření odmítá
Zdroj: Presley Ann/Getty Images
NEWS
Uložit Uložené

Hvězda reality show se dostala do problémů s americkými úřady v souvislosti s importem antické sochy.

Kim Kardashian čelí podezření z toho, že si nechala z Itálie přivézt ukradenou antickou sochu jako dekoraci. Americké úřady zadržely v roce 2016 dodávku dekorací v přístavu ve městě Los Angeles, která obsahovala 40 různých předmětů a dekorací s celkovou hmotností více než 5 tun, informuje CNN.

Odhadovaná cena předmětů se vyšplhala na 745 tisíc dolarů, a tak úřady začaly pátrat po člověku či organizaci, která si dala předměty do Spojených států amerických přivézt. Vyšetřování ukázalo, že importérem je „Kim Kardashian dba Noel Roberts Trust“, přičemž Noel Roberts Trust je společnost, jejímž prostřednictvím Kardashian s Westem nakupovali nemovitosti.

Kim Kardashian však odmítá, že by o nákupu ukradené sochy věděla. Její mluvčí prohlásil, že Kim si žádnou antickou sochu nikdy neobstarala a o její existenci se poprvé dozvěděla až ze soudních dokumentů, které zaregistrovala americká vláda.

Kim prý má podezření, že sochu mohl někdo koupit podvodně na její jméno, a tak doufá, že vyšetřování ukáže pravdu a pachatele se podaří dopadnout.

Ukradená antická socha je dílem významného starověkého sochaře Myróna, pochází z 1. nebo 2. století našeho letopočtu a zobrazuje bohyni Athénu. Dokumenty o importované dodávce dekorací neobsahovaly žádné informace o původu sochy, protože předměty byly označeny jen obecným pojmem antický a moderní nábytek.

Domů
Sdílet
Diskuse