Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
31. května 2021 17:52
Čas čtení 0:31
Daniel Mikolášik

VIDEO: Kopali do hrobov, rozbíjali kahance a hádzali ich o zem. Tínedžeri zdevastovali cintorín pri Rožňave

NEWS
Uložit Uložené

Mladí výtržníci spôsobil škody na najmenej 20 hroboch.

Trestné stíhanie pre trestný čin hanobenia miesta posledného odpočinku začala polícia v súvislosti s udalosťou, ku ktorej došlo na cintoríne v obci Kunova Teplica v okrese Rožňava.

„Po páchateľovi, ktorý svojím konaním poškodil náhrobné kamene, zničil ozdobné predmety a spôsobil škodu na najmenej 20 hroboch, policajti intenzívne pátrajú,“ informovala v pondelok TASR košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.


Celková spôsobená škoda doposiaľ podľa polície nebola vyčíslená. Vo veci v súčasnosti prebiehajú ďalšie procesné úkony. Mladí výtržníci mali z devastovania pietneho miesta veľkú zábavu. Púšťali si pri tom hudbu, smiali sa a celé si to kamerovali.

Ich video z vyčíňania na cintoríne sa od soboty (29. 5.) šíri sociálnymi sieťami. Skupina mladíkov na ňom chodí po cintoríne, pričom jeden z nich šliape po hroboch, z ktorých následne zberá sklenené kahance a rozbíja ich o náhrobné kamene.

Domů
Sdílet
Diskuse